Princess Cup 2024 – Harry Potter edition

5 August, 2024 – 23:40

Tohtoročný Princess cup sa niesol v duchu Harryho Pottera. My sme sa tohto magického turnaja zúčastnili ako členky Akadémie mágie Beauxbatons pod vedením Madame Maxime Gáby. So šarmom a gráciou sme sa presúvali na ihrisko, aj keď naša hra vždy tak ladne nevyzerala 😁.

V sobotu ráno nás v Rokfortskom hrade o 6:30 zobudili robotníci zbíjačkou, ale aj tak sme museli už vstávať, aby sme si na fielde stihli zopakovať taktiku. Okrem Outsisterz sme totiž hrali aj s čarodejnicami z iných tímov a novú taktiku sme trénovali iba na jednom kempe. Boli sme rozdelené na dve lajny, ktoré sa po bode striedali.

 

 

SLO-W

V prvom rannom zápase sme si zmerali sily so Slovinkami. Do zápasu sme išli pozitívne naladené, očakávali sme, že bude náročnejší, ako bol. Takže nás pribúdajúce body o to viac tešili. Súperky ešte v druhej polovici zamakali a začali si lepšie prihrávať. Naša zónová obrana bola účinná, aj útok bol fajn a vyhrali sme 13:5 😊.

 

 

Hero

Medzi zápasmi sme mali iba krátku pauzu a dotancovali sme na field proti žiarivoružovým Maďarkám. Do zápasu sme išli s entuziazmom, ale ukázali nám, že naša zóna im problém nerobí a viackrát nám ju breakli, vďaka čomu si vyrobili bodový náskok. My sme sa počas hry adaptovali a zlepšili sme sa. Občas sme ale hádzali veci, ktoré nemali letieť alebo ťažké hody, namiesto skoršieho dumpovania. Hra bola intenzívna, ale bodovo sa nám ich nepodarilo dorovnať a prehrali sme 6:9 🙁.

 

 

3sb Blue

Organizátorky sa rozdelili na 2 tímy, aby sme si všetci mohli viac zahrať a bolo ich len 8, aj keď to nebolo cítiť. Mohli sme si vyskúšať nové veci, veľa sme sa naučili a počas zápasu sme zlepšili posúvanie disku cez zónovú obranu a ich cap. Zopár osobných chýb, nedobehnutých diskov, bolo cítiť, že sú lepšie, ale aj my sme hrali dobre. Podarilo sa nám dať iba 2 body oproti ich 9, ale celkovo sme zo zápasu nemali zlý pocit 🙂.

 

 

3sb Pink

Domáci škriatkovia fungujú ako sluhovia, ale tieto dievčatá boli na ihrisku pánmi. Bolo ich len 8, ale my sme už boli tiež unavené. Zónovú obranu sa nám moc nepodarilo natrénovať, lebo sme stále začínali útokom. Slniečko pripekalo, nohy oťažievali a my sme dostali na frak 0:15 😢.

 

 

Na večeru sme išli už tradične na skvelú Indiu a zábava pokračovala v telocvični v podobe Outsisterz talent show. Ja som mala pripravené krátke predstavenie svetelnej show a potom sa rozprúdila zábava a pribúdali ďalšie ukážky talentov.

 

 

Leipzig

Ráno bolo pod mrakom a z tribúny sa ozývala fajná muzika, tak sa behalo lepšie, aj keď ku koncu zápasu sme zmokli. Naša lajna si trénovala brániť FM a útočiť z horizontálneho stacku. Letelo niekoľko dlhých prihrávok a podarilo sa nám dať aj niekolko bodov. Druhá lajna so sebou až tak spokojná nebola, trvalo im dlhšie dopracovať sa až do zóny a skórovať. Súperiek bolo iba 9, ale behali ako Zlaté strely, za ktoré boli preoblečené a podarilo sa im vyhrať 11:6 😔.

 

 

OUT

Posledný skupinový zápas bol proti Maďarkám, tak sme sa chystali na intenzívnu a dravú hru. Maďarky nesklamali, išli dravo po disku a každé naše zaváhanie potrestali. Nálada minimálne v našej lajne išla dole, zato druhá lajna sa viac bavila. Bránili sme hlavne zónu, v ktorej sme sa cítili komfortnejšie ako pri FM. Žiaľ, skórovaciu tabuľku sme nemali a už si nepamätáme presný počet bodov, ale prehrali sme cca 5:9 🙁.

 

 

Leipzig

V boji o piate miesto sme sa stretli so Zlatými strelami. Chceli sme si trénovať taktiku na nadchádzajúci turnaj v Trnave, skúšať viac hádzať dlhé a nebáť sa hrať odvážne (ale rozvážne 🙂). Hrali sme naozaj pekne, úvodný stav 3:0 ma veľmi tešil a spolu s rezkou hudbou dodával chuť a energiu do ďalších bodov. Druhá lajna predviedla parádnu trpezlivú hru proti zónovej obrane. Vystriedalo sa nám slnko s dažďom a hromami, našťastie nepršalo moc dlho, lebo mokrý disk sa veru šmýkal. Posledný zápas nás všetkých bavil a bodový stav 9:5 bol čerešničkou na konci turnaja 🙂.

 

 

Za celý turnaj sme sa mega zlepšili a zohrali, škoda, že zostava v Trnave bude trošku pozmenená. Okrem piateho miesta (zo siedmych) sa nám podarilo získať cenu za spirit aj za najlepšie kostýmy! S dobrým pocitom sme sa vybrali na dlhú cestu domov a tešíme sa na ďalší Princess cup 👸🏼.

 

Zostava: Wendy, Hanka, Tete, Gába, Sisa, Lucy, Mimi, Katka, Bea, Inge, Janka, Hanka, Veru, Fínka, Eliška.

Získali sme: 5. miesto, spirit, najlepší kostým

Report by Janka, photos by Mimi.

 

Post a Comment